Skip to main content

Kakelverse eieren:

De kip of het ei …

Ver voordat er kippen waren, legden vissen en reptielen al eieren. Het ei wint! Maarrr was er eerst de kip of het kippenei? 

Alles met ‘te’ ervoor is niet okay. Maar een eitje eten, heeft geen voor- of nadeel voor je gezondheid. En hoe lekker is een eitje!! Gekookt met een zachte dooier of heerlijk gebakken met een spekje erbij. Of die uitsmijter! Eitjes zijn ook rijk aan voedingsstoffen, voornamelijk eiwitten en vetten. Het vet zit in de dooier en is grotendeels onverzadigd, wat goed is. 

In onze boederijwinkel willen we een bijdrage leveren aan een goed leefmilieu voor de kippen. Daarom verkopen wij eieren van kippen die heerlijk buiten scharrelen en dus ook alle ruimte hebben.

Wat kun je dan genieten van zo een eitje!

Zijn eieren gezond?

Heel gezond! Maar:

Wij houden ons aan het advies van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum adviseert om te variëren in vis, peulvruchten, vlees en ei. Het eten van 2 tot 3 eieren per week past in een gezonde voeding.

Ben je vegetariër?

Ben je vegetariër, dan kun je 3 tot 4 eieren per week eten. Want eieren vormen ook een heel efficiente bronnen van proteinen. Dus een reden te meer om regelmatig een eitje te eten. En wat is er nu mis met een gezellig eitje ontbijtje!

Waar halen wij onze eieren vandaan?

Onze eieren komen van de lieve kippen in onze achtertuin.

Omdat onze kippen nog erg jong waren en nog geen eieren legden, kwamen de eerste eieren bij een hobbyboer vandaan. Inmiddels leggen onze dames overheerlijke eieren. Vrije uitloop eieren, scharrelen in de achtertuin. En dat proef je!