Skip to main content

Peulvruchten die we hebben:

Bruine en Witte Bonen, Kapucijners en Spliterwten

In onze boerderijwinkel hebben wij een aantal soorten gedroogde peulvruchten. Zoals erwten, bonen en kapucijners. En binnenkort ook linzen. Gedroogde peulvruchten zijn veel langer houdbaar dan peulvruchten uit pot of blik. En net zo gezond als verse peulvruchten!

Gedroogde peulvruchten zijn niet alleen beter van smaak, je kunt er ontzettend veel kanten mee op. Gedroogde peulvruchten passen in veel meer recepten dan peulvruchten uit pot of blik. Je kunt ze ook verwerken in zoete desserts, smoothies of als broodbeleg. En die verschillende soorten peulvruchten met allemaal hun eigen bite, kleur en smaak zorgen ervoor dat de diversiteit aan recepten nog groter wordt. 

Wij verkopen de peulvruchten verpakt in een papieren vensterzakje. Voorzien van een lekker recept. 

Zijn peulvruchten gezond?

Peulvruchten zijn gezond!

Bonen zitten boordevol vitaminen, ijzer en eiwitten. Een hele rijke voedingsbron. Peulvruchten dragen ook bij aan een lager gehalte van het slechte LDL-cholesterol, wat weer goed is voor hart en bloedvaten.

Goede vleesvervanger!

Peulvruchten bevatten ook veel vezels. Dit is weer goed voor de darmfunctie. Bonen zijn ook een goede vleesvervanger.

Waar komen de peulvruchten nu vandaan?

Peulvruchten van eigen bodem, heerlijk NL!

Jazeker! O.a. bruine bonen, kapucijners en erwten komen uit Nederland. Kikkererweten en linzen zouden ook uit Turkije kunnen komen. En ook in België worden veel peulvruchten verbouwd. 

Al in de oudheid werden peulvruchten gegeten. Er zijn opgegraven bonen, erwten en linzen die dateren uit de vroege Bronstijd. Op Kreta zijn peulvruchten gevonden die dateren van de Late Bronstijd. Er wordt gezegd dat peulvruchten al in het Neolithicum gegeten werden. 

Lekker veel soorten peulvruchten

In onze boerderijwinkel beperken we ons tot een paar soorten peulvruchten maar er is zo veel meer naast onze witte bonen, bruine bonen, spliterwten en kapucijers. 

Namelijk ook: zwarte bonen, kievitsbonen, limabonen, linzen, kikkererwten, nierbonen of ook wel kidneybonen genoemd en vergeet niet de sojabonen.