Skip to main content

Over Halmrijk

Het idee van onze boerderijwinkel is ontstaan toen ik bij Erik op de boerderij ben gaan wonen. En van dichtbij mijn eerste poot en oogst seizoenen meegemaakt heb. Wat de boer moet doen voordat de aardappel in het schap ligt.

De plannen en ideeën lagen op de plank en 2022 is het jaar dat we zijn gaan bouwen en verbouwen en verfraaien. Zo dat het geen droom is maar een boerderijwinkel waar we trots op zijn.

Als consument zijn wij ons grotendeels niet bewust van al het werk wat de boer moet verrichten voordat het product in de winkel in het schap ligt.

In de winkel kunnen wij kiezen, er is een grote diversiteit aan producten. Gekeken naar de aardappel: verschillende rassen, van zelf schillen en thuis koken tot geschild en voorgekookt. Alleen nog maar even af te bakken. In een mooi schaaltje met een takje rozemarijn. Tot volwaardige maaltijden voor oven of magnetron.

Het gemak dient de mens en zo kunnen we ons bedienen van allerlei gemakken als het gaat om ons eten. Maar waar komt ons eten nu vandaan? Ons dagelijkse kostje?

Wat voor veel mensen aardappels, groenten en vlees of eventueel vis is. Waar komt die aardappel nu vandaan? Of die ui die veel gerechten zo lekker maakt. En hoe dan, peulvruchten, kunnen lang bewaard worden? Wat zijn wij zonder die producten? Kunnen wij zonder deze producten? En wat kunnen wij allemaal met deze producten!! ….

Meer weten over de historie van onze boerderij? Klik op de link hieronder!